2016-01-15 534 浏览
觀塘區,已經對大商埸的食肆厭倦了不少,走入多少少,來到駿業街的LM Cafe, 地方很大,很寬敞。原來LM亦是龍門冰室的簡寫,集冰室和Cafe於一身,裝修也十分富時代感,好young!看一看下餐牌,當然有冰室的食物,也有cafe限定的。Cafe限定的以意粉,All Day Breakfast,咖啡等輕食為主,而冰室的食物,就好似普通茶餐廳咁樣。既然一場來到,當然要試下只有cafe先有得食的餐啦!椒鹽雞翼好香口,用個焗盤裝住好有心思雞翼炸得好脆,而且外層灑上淮鹽,不會太咸。鐵板雜扒配薯菜 ($68)這個不錯呢,喜歡它的肉沒有落好重的醃料,而且雞扒好滑。點了薯菜份量也不少,黑椒汁微辣得黎好惹味,惟一失望係無牛扒同豬扒有點硬。香蒜牛油炒帶子意粉 ($72)上碟好有蒜香味,是用蒜粒炒。帶子本身無乜味,不過炒完後沾上牛油的香。蒜味也令這個意粉的味道添上一些層次,味道較淡。不過我覺得炒得有點油,未夠乾身。飲品我和朋友各點了Mocha和花茶:一上枱就立即心心眼!是Franc Franc的茶具吖好有心思,女孩子大愛的碎花!而我點了的Mocha也有好靚的拉花。咖啡豆是用埃塞俄比亞咖啡豆,估不到咁講究。雖
椒鹽雞翼

好香口,用個焗盤裝住好有心思
雞翼炸得好脆,而且外層灑上淮鹽,不會太咸。
鐵板雜扒配薯菜 ($68)

香蒜牛油炒帶子意粉 ($72)

飲品我和朋友各點了Mocha和花茶:
一上枱就立即心心眼!

而我點了的Mocha也有好靚的拉花。
咖啡豆是用埃塞俄比亞咖啡豆,估不到咁講究。雖然我唔識飲,不過佢個咖啡味係比較濃,朱古力係較苦的那一種。

最後甜品揀左原味窩夫配綠茶雪糕 ($48)
呢個好有驚喜呀!因為真係好平,又好食。
窩夫外脆內軟,好厚又有蛋味,呢個價錢有呢個質素真係好感動!
睇下幾實心,唔係空氣黎架

窩夫有原味,朱古力同芝士味,除左窩夫的口味之外,生果,醬料,雪糕都係任你配的,點拼都得!雪糕仲要係Haa-gen diaz,淨係嗰球已經滿足到你食甜品的慾望了

整體來說,呢個價錢都幾抵食!如果經開觀塘想經濟,坐得舒服,LM Cafe都係一個好選擇
!不過店員姐姐的態度如果好少少就perfect啦,因為餐廳很大,她的有時睇我不到