2018-07-13 48 浏览
好鐘意去工廈區搵食, 因為工廈區嘅餐廳往往都會搵到驚喜 😁今晚黎到魔膳廚房, 一入去就覺得間餐廳好大, 經理話餐廳可以坐成 170 人。同行朋友間公司想搞 Party, 所以順便向經理查詢一下, 經理介紹左 D 廳 & 包場詳情,仲帶我地睇左 2 間 VIP 房。大VIP 房可容納 10-12 人, 同一大班朋友開  Party 一流 🎉細VIP 房可容納 6-8人, 小型  Private Room 🎈餐廳中間有個小型沙律 Bar, 晚間時段 +$18 就可以任食 🤗Menu 上有一人餐 & 二人餐, 跟餐已包餐包、餐湯、小食 & 飲品  今晚我就選擇左食二人餐 – 二人行大蝦和牛套餐。餐湯 + 餐包餐湯揀左雜菜湯, 唔係辣嗰款, 有大量蔬菜, 飲落去比較清甜, 又帶少少 🍅 蕃茄嘅酸味, 非常開胃  餐包亦都唔係普通餐包, 入面有 D 碎 Nuts, 鬆軟得黎又有 D 口感。法式焗釀田螺田螺都幾大粒, 食落去啖啖肉, 薯蓉好香滑 極上和牛漢堡配薯角 個和牛漢堡非常大份, 個包面有大量芝麻, 烘到好香口, 和牛漢堡都算厚身, 肉汁豐富, 配上新鮮生菜、洋蔥 & 芝士一齊食, 唔會覺得

今晚我就選擇左食二人餐 – 二人行大蝦和牛套餐。

餐湯 + 餐包

法式焗釀田螺
田螺都幾大粒, 食落去啖啖肉, 薯蓉好香滑

極上和牛漢堡配薯角

個和牛漢堡非常大份, 個包面有大量芝麻, 烘到好香口, 和牛漢堡都算厚身, 肉汁豐富, 配上新鮮生菜、洋蔥 & 芝士一齊食, 唔會覺得好油膩。

扒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉

有兩隻大虎蝦, 開邊燒, 好容易將 D 蝦肉起出黎。 扁意粉煮到好有咬口, 龍蝦汁唔會好濃, 食落去比較淡口。

牛乳紫薯蛋糕
紫薯味嘅海綿蛋糕配上牛乳味嘅忌廉, 雖然紫薯味唔係好突出, 但可以食到好香濃香滑嘅牛乳 Cream

紅桑子花系甜品
套餐 +$18 可以轉呢款紅桑子花系甜品
甜品佈置得好靚, 有個玻璃罩蓋住,  甜品灑上好多乾花瓣。 紅桑子味道好重, 食落去酸酸哋, 非常消滯

食到抱住個肚走先 $458, 都算幾抵食

2018-07-09