2016-11-03
荔枝角地鐵站行5分鐘就到呢一間西餐廳,外面門面不算特別,但一入到去感覺好舒服。咖啡室俾人感覺好舒服係好重要,因為可以坐好耐,而且背景音樂好舒服,服務員招呼好週到,亦都好有禮貌。晚餐有好多款,每款大約都係100至200幾蚊,有扒有意粉等等,價錢非常合理忌廉蘑菇湯雖然賣相不太吸引,但非常非常足料,每一啖都有大量磨菇粒,所以好香菇味,非常鍾意個口感,有好多磨菇,粒味道到調校得好好,like肉眼扒配燒汁通常我叫肉眼扒都要七成以上,今次也不例外,有時七成以上會比較乾身,但呢一個肉眼扒一啲都唔乾身,外面煎得好香,一切肉汁標晒出嚟,入口有好多肉汁,而且佢輕輕調左味,加左鹽同少少黑椒粉令到肉眼扒嘅味道好出,唔點燒汁都夠晒味。配料做得非常出色,尤其個薯蓉,個薯蓉好滑好香,而且加左蟹籽喺上面,口感一流。冧酒朱古力蛋糕甜品一望到就好開心,餐廳好有心思,如果男士們夠鬼馬的話,可以叫餐廳寫一啲特別嘅字眼,俾個驚喜另一半。冧酒朱古力蛋糕好香,朱古力味濃,蛋糕底用咗朱古力餅做,係朱古力愛好者必食之選熱朱古力淨係睇個拉花都值回票價,朱古力味濃而且好香滑,加$15就有呢一杯朱古力非常抵飲
忌廉蘑菇湯
肉眼扒配燒汁