2016-06-10
唔係工作關係都好少會來觀塘區,現在觀塘工廈區多左好多餐廳,經過呢間餐廳門口,淨睇張相完全想像唔到我身處觀塘工廈區,見裝修環境都好ok,一於試下先。 餐廳好闊落,waiter亦十分親切,主動介紹餐廳招牌菜,其中介紹左呢款香港本地手工啤酒,我之前從未聽過都係第一次飲,麥味重,好香好純亦好易入口,以後如果見到呢隻鬼佬啤都要支持下自己香港人d生意先。 先來個吞拿魚沙律,沙律菜好新鮮爽脆,配埋自家製醬汁,酸酸甜甜好開胃。 主菜來啦,自家手打牛肉漢堡配新鮮炸起肥暑條,人手打的漢堡特別有口感,牛肉亦好新鮮,同埋非常厚身,配芝士蕃茄一齊,我打開最大個口都食唔到咁厚的漢堡,哈,太精彩! 呢份steak and egg份量剛好,炒蛋非常滑,牛扒真係煎到五成熟,咬落滿口肉汁,牛肉非常鮮嫩,價錢仲要唔過$100,真係好睇好食又好抵。