2016-07-22 463 浏览
香港租金昂貴,近黎有好多餐廳都開喺工廠區,而且質素越來越高,並不是茶記質素,有d餐廳質素仲高過好多市區食店,呢間和藏就係高質餐廳其中之一。一入餐廳,環境相當寬敞,我地一大班人被安排喺一張長枱,私隱度好高,好似包左一間房一樣,另一面擺放自助餐食物,自助餐食物種類好多! 呢間餐廳以半自助餐形式點菜,有幾個套餐選擇,一枱人選擇同一個套餐,並以人頭計,再可享用自助餐,非常豐富。刺身拼盤呢個刺身船一望個樣就流哂口水,相會有少少色差,實物比相靚好多,色澤好靚,一望就好新鮮,三文魚入口好滑,而且好鮮味;甜蝦非常鮮甜,肉質囗氣一流;有時喺其他餐廳食希靈魚可能會有少少腥,但呢間餐廳既希靈魚一d都唔腥,質地好新鮮;刺身最重要食鮮味,呢個刺身船絕對俾到我想要既野!至於個蟹,大家留起佢做蟹粥,因為餐廳會有粥底火鍋提供,蟹粥非常鮮甜,又多膏,放入蟹又唔會好膩,仲好香蟹味! 南非六頭鮑魚用清酒煮六頭飽,呢個煮法非常合適,清酒可以提升鮑魚既鮮味,而且味道唔會太濃,冇蓋過鮑魚既鮮味,而且好彈牙,又大隻,要用刀切開最少三份,加上少少蔥味,更突出鮑魚既味道! 芝士焗波士頓龍蝦每一隻龍蝦都非常大隻,聞落已經好香,芝士加龍蝦

刺身拼盤
南非六頭鮑魚
芝士焗波士頓龍蝦
每一隻龍蝦都非常大隻,聞落已經好香,芝士加龍蝦既香味撲鼻而來,好大舊肉,好彈口,而且鮮甜,芝士同龍蝦簡直係絕配,一齊食味道好夾
食物質素好高,煮法適切,份量十足,大家都好滿意!!