2019-02-12 73 浏览
朋友係嗜辣之仕,呢日放假就陪佢出旺角買野,搞掂好曬就帶佢黎醫肚5點前既套餐真係好抵食,平均都係五六十蚊就有交易,仲要唔洗加一朋友一黎就睇中左個“水煮魚餐”HKd$55,而我呢日都想食魚但又怕水煮會太辣,所以就要左個“酸菜魚餐”HKd$55我地又唔想成餐淨係得魚食好似好dry咁,我就建議order半隻“樟茶鴨”HKd$98share食先黎係朋友既水煮魚,真係唔食都聞到個種水煮既麻香味而且睇落份量都唔少!!!之後我所揀既酸菜魚都好快送到上黎啦份量又係夠曬足料,除左有唔少入口嫩滑既魚片之外,仲有好多惹味好餸飯既酸菜同醃蘿白片添我要左小辣,所以酸味較強,唔會好辣好嗆喉,岩晒我呢啲想有些少辣味刺激又唔食得太辣既麻煩友每個套餐都會跟有一碗白飯,每碗都打曬椿咁,真係想話唔飽都幾難最後上場既樟茶鴨更加係大取我地既歡心簡單啲黎講,就係皮脆肉嫩夠咸香!朋友仲話叫全隻都食得曬添 飲品當然唔少得啦,不論係朋友既凍檸茶定我既凍檸樂,兩者都係爽

先黎係朋友既水煮魚,真係唔食都聞到個種水煮既麻香味

而且睇落份量都唔少!!!

之後我所揀既酸菜魚都好快送到上黎啦

最後上場既樟茶鴨更加係大取我地既歡心

簡單啲黎講,就係皮脆肉嫩夠咸香!
朋友仲話叫全隻都食得曬添

午餐