2024-01-23
肉食王呢個真係滿滿既肉,岩晒食肉獸呀,包括滑牛肉,五花腩片,午餐肉,滑雞片,魚腐,娃娃菜,滑牛肉夠晒柔嫩,五花腩夠晒肥美,午餐肉亦都好軟腍,滑雞片都肉嫩皮滑,魚腐又夠煙靭,娃娃菜亦新鮮!吉祥自選六個餸,湯加主食,所以就簡蟹柳,蟹籽蟹粉丸,娃娃菜,滑牛肉,大腸,芋絲,白胡椒湯加土豆粉,食到丸菜肉,咩都齊,豐富滿足,最中意果湯,夠晒辣,入味濃香,胡椒味好重,土豆粉亦好煙韌好有咬口!涼拌麻辣蓮藕片食咗個涼拌麻辣蓮藕片😋,真係好正!起初拎上嚟個樣靚得滯🌸,粉紅色嘅蓮藕片配上綠色嘅香菜,擺得好有心思👌🏼。一啖入口,脆口同埋爽口嘅口感完美融合,辣度適中,夠晒醒胃🌶️。啲蓮藕片仲切得好薄,食起上嚟唔會覺得笠,好易入口👍🏼。除咗辣味,佢仲有啲麻麻哋嘅感覺,但係又唔會搶咗其他味道嘅風采⚖️。用料好,調味得宜,食完之後仲想再食架🥄。蓮藕本身嘅清甜味道都保留咗落嚟,同麻辣味道大大嘅反差,真係有層次感㊙️。值得一讚嘅係,個辣汁唔係好油膩,所以食完之後都唔覺得嗜口😚。總括嚟講,呢個涼拌麻辣蓮藕片真係好過癮,夠晒開胃,又夠晒惹味🔥。下次去餐廳,我一定會再點嚟食㊗️!食到飽飽地飲罐凍嘅王老吉更加爽!