2017-11-23 146 浏览
香港越開越多川菜,唔駛返大陸都食到!喜愛川菜嘅我今次去開油麻地嗰頭見到有川菜餐廳,就同朋友入咗去!餐廳有卡位有圓枱,入去就見到高朋滿座,下次黎要訂位應該會好d酸辣粉:黎到特登唔食白飯,order左個酸辣粉!粉質煙韌,湯底濃郁,不錯!辣子肥腸:雖然肥腸好邪惡,但係完全忍唔住不停食😆因為實在太好味!味道非常惹味,帶有少少辣,但係一定要趁熱食,因為凍左肥腸就會變硬,所以佢哋好細心咁有用火興住個肥腸酸菜生魚片:今晚嘅重頭戲!酸菜口味有三款魚可以揀,一個係最普通嘅魚/生魚片/桂花魚,根據職員所講分別就係在於肉質同魚骨。生魚片唔多骨,肉質仲比我想像嫩滑好好多,仲有十分欣賞佢嘅湯底,非常清甜,忍唔住不停飲咗幾碗