2021-12-24
我最愛嘅餐廳之一「Sensu」呢排系銅鑼灣崇光百貨開分店喇🎉👏新分店摩登tiffany藍風格,Tiffany 顏色太好睇😍加上簡單又時尚嘅燈飾點綴,門口位同跟其他分店一樣嘅粉藍幹花裝飾,打卡一流✌️店內除咗有沙律🥗前菜,各類義大利飯,意粉,三文治及薄餅麵包🥯分店最特別嘅就係門口玻璃櫃檯有好多種好靚嘅甜點售賣😍店內必點招牌蛋包飯 👍👍👍招牌旋風蛋包飯配蒲燒鰻魚$138雞蛋好香,鰻魚份量都夠,真係好食😋香蒜辣椒🌶️海鮮扁意粉$168入面有虎蝦🦞日本帶子 松葉蟹肉 虎蝦和帶子都好大,夾著蟹肉口感特別香👍水牛城雞翼單骨(8隻)$68 有啲韓式甜辣醬嘅口感,酸酸甜甜配上一啲沙律,清爽開胃!仲有佢哋嘅飲品一定要試吖!打卡一流👍我點左藍蝶花香芋奶茶配寒天$48竹炭焦糖香鮮奶咖啡配寒天$48依家新店開業寒天奶蓋茶飲買一送一 ‼️自家研製嘅SENSU Signature drink系列採用了多種茶底浸泡而成,茶味層次豐富濃厚之餘,堅持採用4.2鮮奶及手炒黑糖, 再以真材實料的海鹽芝士奶蓋鋪面~🔥 香甜綿蜜,幸福感滿滿!
店內必點招牌蛋包飯 👍👍👍
香蒜辣椒🌶️海鮮扁意粉$168