2022-05-07 26 浏览
今日我哋去咗觀塘一間熱門打卡餐廳食下午茶,餐廳主題係峇里風格,有一個大大嘅鳥巢喺正中央,可以隨便打卡影相,真係有一種去咗度野食方面款式好多選擇,我哋叫左泰式豬頸肉菠蘿竹炭漢堡配薯條$88,豬頸肉好厚好juicy,菠蘿亦都好多汁,女仔口一啖咬落去真係一啖都咬唔哂,要切開黎食,好足料另外仲叫咗個香煎墨魚忌廉白汁意大利飯,雖然食完成個口會黑卒卒,但係呢個意大利飯飯質軟硬分明,而且墨魚亦都好爽😄每一粒飯都充滿墨魚汁,好高質甜品呢度有動L疏乎厘pancake,有四種味道選擇,我哋揀咗楊枝甘露疏乎厘班戟,配料方面有芒果肉、西柚、西米飲品方面,由於士多啤梨味冇晒,所以我哋兩杯嘢飲都叫咗芒果奶昔,好重芒果味,係用新鮮芒果打出黎,而飲品上面仲插咗一塊芒果乾同埋羅勒葉