2022-05-04
第五波疫情前已經想去呢間餐廳打打卡食餐飯🍴上個禮拜有日平日夜晚終於去左~ 8pm 去到,戶外同室內場已full,仲見到唔少人帶埋狗狗黎一齊用餐🍴 又放狗狗喺打卡位影靚相~ 除左內在環境,門口既乾花拱門 🌾 近門口既籐椅都係必影既打卡位📸➿泰式冬蔭功煮法國藍青口配蒜蓉包($138)冬蔭功色水比較淺,但冬蔭功味道好足~ 香茅同南薑既味道好出,辣得惹味🌶️ 點長法包一齊食不錯吃的!➿ 龍蝦湯煮海參蝦膠燴撒丁珍珠意粉 ($138)海參入面釀左蝦膠,精緻啊!配搭住煙煙韌韌既珍珠意粉,又有枝豆同雜菌,呢個fusion菜整體不錯~➿ 香煎慢煮西班牙伊比利亞黑豚鞍配蜜桃牛油果莎莎 ($288)一見到呢個dish就覺得好colourful,唔同色既烤蔬菜片,仲有少見既西蘭花苗拌碟,賞心悅目🤩 豬鞍好有份量,肥瘦分明,配搭住酸酸甜甜既蜜桃食就岩哂喇~欣賞佢地響應環保♻️ 唔用膠飲管,唔同既飲品係用唔同既飲管架,留意下我張圖💁🏽♀️➿ 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑺𝒎𝒐𝒐𝒕𝒉𝒊𝒆 ($52)充滿少女感又打卡able既一杯飲品,牛油果味道比士多啤梨比較重🍓🥑🥑➿ 𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉 𝑮𝒓𝒂𝒑𝒆𝒇𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑷𝒐
➿ 龍蝦湯煮海參蝦膠燴撒丁珍珠意粉 ($138)
➿ 𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉 𝑮𝒓𝒂𝒑𝒆𝒇𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑷𝒐𝒎𝒆𝒍𝒐 𝑺𝒐𝒅𝒂 ($46)