好耐冇見老死,話要食餐好嘅,就揀咗尖沙咀呢間邊爐,嚟之前都一早爬定文,知道呢度嘅裝修好靚好有特色,嚟到果然無令我失望!呢度玩懷舊嘅感覺,未食我已經開始喺度打卡,因為真係好得意!侍應仲安排左我坐咗呢個位,好似返左7、80年代!本身已經好鍾意食花膠,見到有花膠雞嘅湯底即刻叫,同埋諗住一定會有埋雞件食!嚟到無令我失望,有成半隻雞係度,一滾就即刻試飲個湯底,真係成碗花膠雞湯咁,飲完唔會口喝,證明真係真材實料!忍口唔飲咁多費時打唔到邊爐!我哋仲拆左啲雞上嚟食,雞肉好滑,同埋花膠勁多食極都有!我本身好鍾意食鱔,所以叫咗碟鱔片!佢後面整到好似街市咁有魚缸,所以感覺啲海鮮來都好新鮮,即叫即撈咁,我碟鱔片都唔錯!打邊爐點可以無牛,呢度都有好多選擇,我哋就揀咗牛肩胛肉,好食得嚟而且份量都幾多,兩個人都唔係好食得晒!跟住呢個不得了,平時已經好鐘意食響玲,佢呢個手工紫菜響鈴除左炸得脆之外,仲入面仲夾埋塊紫菜,塊紫菜又係炸勁脆,所以最尾食到勁飽都要清埋佢!佢個四寶丸唔係普通雪藏丸,睇得出係手工鮮製,所以款款都好食,特別係鮮蝦同牛肉丸!我地仲叫左其他配料好似蔬菜同豆腐咁,水準都唔錯,總結呢度幾岩d 鍾意打卡同打邊
我地仲叫左其他配料好似蔬菜同豆腐咁,水準都唔錯,總結呢度幾岩d 鍾意打卡同打邊爐嘅朋友嚟!