<Wish You A Mamaday> 聽幾個朋友都介紹過,今次終於抽到時間去食!餐廳位於銅鑼灣市中心,出地鐵站三分鐘就到,位置非常方便一踏入餐廳,就見到牆身佈滿住歐美既人像擺設同搞鬼金句,我同朋友都被新穎創意既裝飾吸引住!正當我地忙住影相打卡既時候,服務員就遞上Menu同推介菜式,估唔到連食物同飲品既名都大玩‘食字’,真係玩味十足!<波士頓龍蝦意大利飯> 一上菜就比佢大大隻龍蝦吸引,估唔到唔止睇得,仲食得!一大條厚厚既龍蝦肉輕易取出,食落啖啖肉,肉質爽口,味道鮮甜惹味。限定菜式<吉列你隻牛> 岩晒打卡!吉列牛扒,溫泉蛋飯同網燒分開上枱,由自己放肉上去燒,生熟程度由自己話事。我好鍾意呢種網燒既食法,唔似一般鐵板燒咁大煙咁油膩,相反,只需將肉既每一面輕輕一燒就食得。味道方面,吉列牛入口嫩滑,每咬一口都充滿香濃肉汁至於甜品紫薯窩夫,一黎到已經聞到好香新鮮烘起既窩夫味!整道甜品結合香滑雲呢拿雪糕,香濃紫薯泥同香脆窩夫,味道清新,甜甜地但完全不漏。整體價錢性價比高,有得打卡,食物味道又不錯,下次一定會再黎
餐廳位於銅鑼灣市中心,出地鐵站三分鐘就到,位置非常方便

整體價錢性價比高,有得打卡,食物味道又不錯,下次一定會再黎

2023-11-04
午餐