2017-06-11 56 浏览
有時候情嘅嘢除左同男朋友之外,同朋友都可以好長情。大家好多年冇見,又唔係話成日聯絡,但係總有一日會有人約出嚟,令到成班同事都可以再聚食一餐飯,其實咁樣都唔錯呀。佢呢一度嘅地方都幾大,除咗有二至三人枱之外,仲會有大枱,比一班三五知己去食飯就啱啱好,又唔怕會逼。呢度嘅餐除咗西餐之外,仲會有d其他國家嘅原素,例如馬來西亞風味,韓國風味。我特別想提下佢呢一度嘅馬來西亞咖哩牛腩飯。個飯係用鐵板上嘅,仲附有兩種醬汁,一種就係馬來西亞嘅咖喱汁,另外一款甜甜地嘅,嗰陣味道都幾特別。提提大家要趁個鐵板仲熱辣辣嗰陣時候就倒d汁落去,炸一聲等落去就最好啦。佢呢一個飯可以跟餐,只需要加$25。可以選包或者湯,今次我就揀咗湯,今日就係意大利雜菜湯。另外佢呢一個一口牛加韓國泡菜都幾特別,牛已經本身有佢嘅味道喺度,再加埋辣辣地酸酸地嘅泡菜一齊食,就更加提升咗佢嘅層次。仲要推嘅就係呢一個法式海龍王湯, 佢可以揀原條嘅東星班又或者海鮮。雖然東星班可能會特別啲,但係我又貪海鮮嘅種類多,所以就選左海鮮,入面會有青口,鮮蝦,魷魚同埋魚肉,非常之豐富。而個湯真係十分之濃郁,好有龍蝦嘅味道,但係如果淨係用龍蝦又整唔出甘正嘅味道,

而個湯真係十分之濃郁,好有龍蝦嘅味道,但係如果淨係用龍蝦又整唔出甘正嘅味道,應該係有加埋其他材料一齊用心煮制。

仲要再提一提個甜品,因為已經食咗好多野,所以唔係食到咁多。但係又唔可以唔食,拒係一個好特別的甜品,個樣都好靚,入口感有少少似雪芭,有香忌廉味,入口即溶,感覺好好。

賣單一個人先至二百幾蚊,如果一大班朋友來食,呢個價錢其實好相宜。而且又可以食到好多唔同嘅嘢,啱晒一大班人嚟食。