2020-09-27 127 浏览
嗜辣嘅我即刻心郁郁走咗去试吓🌶️地点方便,餐厅都几大同坐得舒服。讲返食物,系我最爱嘅四川辣味,味道大致唔错!同行朋友食唔到太辣,叫咗少辣,其中几碟菜对我黎讲都够辣味,好岩辣食爱好者🤣🔹毛血旺 (非套餐)一大盘入面有唔少配料, 除咗鸭血,仲有牛柏叶,最惊喜系入面有黄鳝😍个辣味唔错,不过鸭血质素就比较普通,唔够软滑。🔹酸菜水煮鱼 (套餐-主菜)作为主打嘅招牌菜,相对黯然失色。酸菜同汤式唔错嘅,但鱼片嘅质素麻麻, 滑溜但无鱼味,一夹就散🔹惹火山木耳 (套餐-前菜)食到停唔到嘅一碟,够爽够滑最重要系够麻辣😋🔹川味口水鸡 (套餐-前菜)鸡肉够滑,亦够入味。口水汁麻香同辣味适中🔹喷火小笼包(套餐-特色菜)一咬落去肉汁流出黎,喺口入面慢慢渗出麻辣香味,好有惊喜。🔹干扁四季豆 (套餐-特色菜)够镬气,麻辣加扁豆味道配合得恰好,够哂惹味。$288辣到喷火套餐-其他野(后上,已经挂住食唔记得影😂)🔹香芹猪肉水饺:味道极普通🔹黄金南瓜露:唔甜够香亦够滑,好味呀😋

毛血旺

🔹毛血旺 (非套餐)

酸菜水煮鱼

🔹酸菜水煮鱼 (套餐-主菜)

惹火山木耳

🔹惹火山木耳 (套餐-前菜)
食到停唔到嘅一碟,够爽够滑最重要系够麻辣😋

川味口水鸡

🔹川味口水鸡 (套餐-前菜)
鸡肉够滑,亦够入味。口水汁麻香同辣味适中

喷火小笼包

🔹喷火小笼包(套餐-特色菜)
一咬落去肉汁流出黎,喺口入面慢慢渗出麻辣香味,好有惊喜。

干扁四季豆

🔹干扁四季豆 (套餐-特色菜)
够镬气,麻辣加扁豆味道配合得恰好,够哂惹味。

$288辣到喷火套餐-其他野(后上,已经挂住食唔记得影😂)
🔹香芹猪肉水饺:味道极普通
🔹黄金南瓜露:唔甜够香亦够滑,好味呀😋
2020-07-03
毛血旺