2015-03-28
呢間日本餐廳既位置都算幾「隔sip」,要去到新城市廣場最頂個層!一開始見到間野,同朋友研究左好耐,到底係叫「山頭火」定「火頭山」呢。之後入到去餐廳見到餐牌先知道前者係岩既😂😂呢間餐廳既野食都算幾貴,雖然味道幾好,但份量太細,唔太抵食!但我好想推薦我食既個個套餐:燒三文魚拉麵定食!佢有兩大塊炸三文魚,一碗拉麵再加一碗白飯。炸三文魚非常脆口,咬落去仲有三文魚油流出黎,一級棒!拉麵既湯底有4款,我就揀左鹽味湯底。湯底味道濃郁,拉麵軟硬度適中!至於碗白飯,我建議可以將拉麵既湯倒落去,變成湯飯,味道一流架!(雖然我唔清楚係咪咁食,但錯有錯著架!)而我朋友仔就叫左個三文魚子拉麵定食。個人認為三文魚子味道較腥,唔太鐘意呢隻味道。但拉麵既水準一致,非常好味!有機會大家都可以去試下,雖然係貴左少少,但間唔中去食都係一種享受!