2022-01-10
去山頂食嘢一定要先諗泊車同埋餐廳食物價錢較貴,想得山頂一定想逗留多陣欣賞風景、品嚐美食!今次去山頂見到一間以足球為主題的西餐廳。真係美食美景盡抵眼簾。😍😍餐廳休閒午餐,價錢大眾化大約70幾蚊就有主菜、小食和飲品。我們一行四人叫了一個牛尾意粉午餐,牛尾份量多而且多汁配搭意粉一流,質素高。👍🏻另外,我們點了孜然沙嗲串燒,一份有八串,串燒即叫即做,所以上枱熱辣辣又香噴噴!豬、牛、羊、雞各兩串,這款小食最啱同朋友分享分享!加上附上兩款醬汁任君選擇,可以按自己口味加上更加惹味!😋😋朋友點了凱撒沙律,這份沙律簡直是加大版,因為份量驚人,四人分享並不是問題!蔬菜新鮮之外,麵包糠特別脆口,配搭凱撒沙律醬既美味又健康。總括而言,山頂餐廳包羅萬有,最緊要食得開心又享受。這間西餐廳是不錯的選擇,如果是球迷的你更值得一試!而且山頂現在任何消費都享3小時免費泊車,感覺更優惠!✌🏻✌🏻✌🏻