2018-04-21 56 浏览
呢一晚真係非常神心走入大埔搵食,目標餐廳>木船,餐廳唔算大,裝修都幾令人眼前一亮㗎,坐都算ok舒服,最重要係有位女店員勁好服務(讚)我上網睇過食評㗎,好多人話必叫菠蘿炒飯,但我又唔係咁認為喎,我覺得米紙芒果軟殼蟹卷先係必食喎(笑)煙un嘅米紙包住香甜芒果,當然仲有主角軟殼蟹啦~炸到好香,有膏仲勁濃蟹味,有蔬菜夾埋一齊食絕對唔膩,正吖。其次係呢個辣椒膏炒大蜆,蜆肉新鮮厚肉又大粒,個汁先係精髓,惹味得黎唔會太辣,食唔到好辣嘅朋友一定冇問題。跟住就係菠蘿炒飯,顏值高,影相冇得輸,至於係咪咁突出必食呢?我又覺得普通咋喎。。都好食嘅,大蝦算新鮮,蝦肉實淨嘅,炒飯就一般般 (/^▽^)/ 方死唔夠食叫埋單骨炸雞翼,要趁熱辣辣食,好入味,似乎有少少香茅醃過,新鮮炸起小心有生飛滋嘅風險(笑)飲品方面我最近戒凍飲,所以只能叫個普通柚子蜜(泣)朋友就叫呢個椰青水+菠蘿嘅smoothie,原個上,勁大個,叫左小甜覺得椰味Ok,但冇乜菠蘿味(爆)整體係一間質素唔錯嘅餐廳,難怪8:30去到都仲要等位啦。

整體係一間質素唔錯嘅餐廳,難怪8:30去到都仲要等位啦。