2021-12-26
今天放假,與朋友到尖沙咀行吓街,放鬆一下緊張嘅工作壓力。行行從行行,不知不覺行到山林道。朋友建議先食個lunch再去血併。山林道這幢大廈有很多不同餐廳,朋友隨意選了這間。雖說是泰國餐廳,但裝修十分歐式,藍色牆壁非常吸引,中間仲有沙律bar.而且兩邊有落地大玻璃,光線很充足,眺望尖沙咀街景,坐喺度感覺好舒服。一見餐牌,🤭🤭🤭🤭真係超抵。咁嘅靚環境,最平幾十蚊一個set lunch,仲可以加30蚊,任食沙律吧,超值呀🎉🎉🎉我就叫左泰國蟹頭油大蝦帶子意粉,同埋新西蘭鮮牛肉眼配泰國蝦片,黑松露野菌汁,煙三文魚卷。新西蘭鮮牛肉眼🌟🌟🌟🌟🌟,超正😋😋😋,表面煎香,裡面嫩滑。而且叫5成,真係做到5成熟。👍👍👍而且醬汁超好味。一定要點嚟食。大蝦帶子意粉,大蝦和帶子都新鮮,唔錯。😍😍😍。煙三文魚卷~有煙三文魚,又有蔬菜伴埋一齊食,感覺好健康呀!餐飲就正常啦!呢個價錢,咁嘅環境,坐得又舒服,值得再嚟。
大蝦帶子意粉,大蝦和帶子都新鮮,唔錯。😍😍😍。
煙三文魚卷~有煙三文魚,又有蔬菜伴埋一齊食,感覺好健康呀!
餐飲就正常啦!
呢個價錢,咁嘅環境,坐得又舒服,值得再嚟。