2014-02-22 16487 浏览
都起碼有好幾年....好耐冇入去屯門黃金海岸喇﹗應朋友想食...蒲飛,我連同朋友一齊專誠搭車過黎懷緬一下以前,再黎食番個中午蒲飛傾下偈﹗當日估唔到咁多人,以為山卡拉應該唔會太多人,點知咩年齡既人士都到齊﹗食物種類算多,見到冷盤食物都好多種,熱食麻麻地亦唔多選擇,場內設有魚生區...不過屈埋一邊,如果唔係去廁所都唔知道魚生區,但因為地方問題成日要排好長隊,甜品款式算不錯﹗最離奇係切牛肉的....竟然要次次推開好重既門出去花園取,雖然仲有專人幫你整夾餅食﹗但...感覺怪怪地﹗服務質素唔錯,收碟侍應個個都好有笑容,仲好有禮貌添﹗到食到好好好飽要走既時候...看到冇魚生區冇師傅響度既附近,竟然放左碟壽司,唔知場內其他人有冇食過呢?我地枱就冇人食過喇﹗唔知係我口渴定係蒲飛都會有味精?我一個人都飲左4杯橙汁,1碗蕃茄湯,1杯咖啡﹗
题外话/补充资料: 呢個蒲飛有個好處就係可以食足3個鐘,而一般都係食2個半鐘,可以真真正正慢慢嘆蒲飛﹗
2014-02-21