呢一餐喺三圣邨嘅海鲜,真系让我眼界一开花 🌸!顶级嘅鲜味,我就尝到啲炒蚬,卖相巧美到不得了,个镬气重到震撼我嘅味蕾,蚬肉爽口弹牙,同豉椒配搭得宜,简直系完美。再嚟个蒜香葱炒虾,啲虾大只鲜甜,炒得啱啱好,啲蒜味扑鼻,食落嘅呢种过瘾,好似去咗海底玩一圈咁。来紧讲下啲咕噜肉,啲色泽好吸引人,甜酸得嚟唔腻口,充满南洋风情,啱晒我哋嘅口味!话说,一啖肉一啖菠萝,真系令人回味无穷。而家蛋炒饭嘅话,就系一个字 — 平!食落去嘅米粒弹牙咁软硬适中,底层薄薄嘅焦香,捞埋个蛋香,简直就系幸福嘅化身。整体嚟讲,这顿大餐既平民化又有质感,喺屯门三圣邨总算揾到宝 — 一个美味满分、回味无穷嘅地方。下次你经过,记得唔好错过,啲海鲜真系值得一试👍🦐🥦!