2022-07-31
犇道📍屯門弦海商場地下G01B號舖上次食完犇道之後,一直都回味無窮,於是乾脆約埋frd去食,順便去V City行下~🏞環境一如既往地,都係播住好chill嘅音樂,有好靚嘅河景,我同frd喺嗰度逗留咗差唔多三個鐘,先肯離開呢個涼爽嘅地方,步入炎熱嘅戶外,而店員都冇話有趕客嘅行為,例如話行喺你附近虎視眈眈咁,都幾好~留意返,呢間餐廳有加一💕❤️食物🍽和風全日早餐 $131呢個餐好豐富,同其他all day breakfast唔同,呢個餐全部都係日本料理,幾特別,有:漢堡扒、章魚燒、煎蛋卷、日本年糕串、麻醬菠菜、薯蓉沙律、炒雜野菌、沙律菜同一個牛角酥,十分豐富!😋玉子燒勁甜,好鬆軟❤️沙律有啲明太子,上面係薯仔沙律,勁fresh❤️年糕係醬油味的,煙煙韌韌,鹹鹹甜甜,幾好食❤️蘑菇係有啲雞肶菇有啲蘑菇,調味甜甜地好開胃❤️漢堡扒嘅醬酸酸甜甜,肉偏紮實,無咩油脂好健康❤️章魚燒有勁大粒嘅章魚喺入面❤️牛角包好脆好香❤️以上全部嘢份量都唔多,啱晒嗰啲眼闊肚窄,想食多啲又小鳥胃嘅人~推薦度:😋😋😋😋😋🍽是日廚師發辦牛扒 $171上次都嗌咗呢個,一如既往地將決定權交比餐廳,而今次嘅係牛側腹肉,我覺得今次嘅肉軟熟過上
📍屯門弦海商場地下G01B號舖
🏞環境
留意返,呢間餐廳有加一💕
❤️食物
🍽和風全日早餐 $131
🍽是日廚師發辦牛扒 $171
推薦度:😋😋😋😋
🍽忌廉蘑菇雞翼 $28
我覺得係今日嘅最佳,好推薦,啲忌廉好濃厚,蘑菇脆脆地,出面嘅肉又嫩,皮更加係燒到少少脆,但係又唔會油膩,幾種口感溶埋一齊好惹味,但係好熱,要小心啲食!😋😋😋
🍽是日切餅 $28
係提拉米蘇啊!好香好甜,帶有少少苦澀味,但係我就比較鍾意再苦啲嘅朱古力味,我frd就食得好開心~💕
推薦度:😋😋😋
🍽朱古力心太軟 $28
出面嘅蛋糕體偏紮實,入面嘅朱古力醬好濃厚好滑,唔錯嘅,我frd嗜甜,都覺得好好食~~~
推薦度:😋😋😋
❤️飲品
🍹鮮檸檬茶
係跟餐嘅,十分大一杯,上台嘅時候我frd仲以為係啤酒,仲可以無限refill,十分抵飲,而且味道都好好,清清甜甜,好解渴,喺呢個炎炎夏日有杯清甜嘅檸檬茶實在太好
🍹韓國柚子茶
呢個就甜甜地甘甘地,柚子蜜份量都幾多,但係唔會太甜膩,一樣好好飲~
推薦度:😋😋😋😋