2017-01-18 2506 浏览
跟住怪獸玩勻港九👣,今次黎到屯門呢個呃Like懷舊冰室,大把影相位,快D黎 Check this OUT❗❗❗有名既元朗萬芳冰室開既分店,一入門口你就可以見到一大堆陳年擺設香港古董,上海理髮店的坐椅和走馬燈 、 舊戲院大堂必備的投幣磅重機 、 仲有大大幅六、七十年代的電影海報老師傅繪畫,真係有一份時代既味道。唔只呀~佢搞笑到仲有一個個既包廂比一大班人坐😍😍而佢既食物方面都係走懷舊路線,不過價位就一般茶餐廳貴少少。推薦食物: 1. 生炸大雞脾配沙律/薯菜 $34超巨型的生炸大雞脾,火侯夠唔會食到成口油、炸得好惹味香脆之餘啖啖肉,而入面既肉仍然好Juicy,用手攞住食夠哂過癮!不過跟餐既薯條就炸得好普通,而且有少少淋,小扣分之下雞髀太優勝既關係仍然係絕對推介❤❤❤原隻蝦多士配沙律 $36方包釀入蝦膠及原隻蝦去炸,真材實料👍好野係多士炸得鬆化而個包食唔出一點油,原隻蝦膠食得出爽滑感。紅豆冰 $20又一大推食物❗❗真心覺得好好飲,碎冰夠哂碎,唔會飲到頭痛,同下層既黑白淡奶融為一體了❗👅而紅豆冰既靈魂粒粒紅豆都煮得好夠腍。另外,有點伏既食物有: 瑞士汁雞全翼撈丁 $36 雞全翼件頭唔惹小,可惜個

而佢既食物方面都係走懷舊路線,不過價位就一般茶餐廳貴少少。

推薦食物:

1. 生炸大雞脾配沙律/薯菜 $34
原隻蝦多士配沙律 $36
紅豆冰 $20
另外,有點伏既食物有:

瑞士汁雞全翼撈丁 $36
雞全翼件頭唔惹小,可惜個麵底竟然無味,叫侍應加汁之後都差不遠,瑞士汁睇黎流流地喎。😭