2019-12-09 93 浏览
話說新墟原有的「雅都商場」翻新了,變了做「GoGo Mall」,咁梗係要GoGo啦!😹商場一樓的 Food Court 很有台灣夜市的感覺,美食林立!!!但今晚想坐得舒服啲,所以揀了在旁一間很別緻的餐廳,食川菜🤩是晚分別點了:❤️《酒糟醉雞》將雞肉用上紹興酒醃製及烹調,雞肉嫩滑配上淡淡的紹興酒,很喜愛這個冷盤👍🏻🧡《蒜蓉萵筍》萵筍爽脆配上蒜蓉輕炒,惹味💛《自選干鍋》我們選了麻辣、微辣、再配上四款餸(分別是柏葉、蝦球、花甲、炸土豆)~~最期待的主角,蝦球彈牙爽口,花甲都大大隻,食得出食材新鮮,配上麻辣,整體十分惹味!🤤💚《上海菜飯》有干鍋豈能沒飯配~選了上海菜飯拌著吃,有菜好像健康一點☺️總結:餸菜質素不俗,價錢亦不算太貴,及店員服務態度十分好,不時同你傾計,問是否需要加辣,間中又會換碟,好體貼,讚👍🏻最後想講,冬天食辣真係最適合不過☺️暖暖胃🤤 食完暖氣十足,出街吹風都唔怕啊~

是晚分別點了:

🧡《蒜蓉萵筍》萵筍爽脆配上蒜蓉輕炒,惹味

2019-12-08