屯門人平時除左騎牛仲可以做d咩?仲可以扮文青啊!最近兆康新開左間文青cafe,好多真文青推介,於是我都慕名而來。地方唔算偏僻,系兆康西鐵站F出口,行10分鐘左右就到。去到門口已經感受到一種遠離塵世既感覺。入到去有d奇怪形狀既凳,好適合影文青相!!!一入到餐廳,先見到好多書擺系度俾人睇。d書大部分都系關於食物,好岩坐系到一邊食一邊睇。仲有部琴,唔知系咪可以俾人彈?入面好寬敞好光猛,俾人一種好舒適既感覺。因為我同郭叔去到已經三點幾,冇曬lunch。我地唯有叫小食。我地兩個人叫左一件brownie,一件雜菜批,一份紫薯波波,同一壺薄荷甘草茶。total 170蚊左右。最推介呢個雜菜批,homemake既果然同出面唔同。唔似出面全部系攪碎曬d菜,呢個批可以食到一粒粒既胡蘿蔔、蘑菇等,口感好好。最緊要系配埋個自制辣椒醬,甘就perfect池。順帶一提,餐廳出面有個細細睇既展覽室,都幾有趣。呢度好岩飲杯茶,睇本書,嘆一日。屯門人終於唔洗爬山涉水,騎牛出去港島九龍個邊扮文青啦!!!
屯門人平時除左騎牛仲可以做d咩?
仲可以扮文青啊!
地方唔算偏僻,系兆康西鐵站F出口,行10分鐘左右就到。
去到門口已經感受到一種遠離塵世既感覺。
入到去有d奇怪形狀既凳,好適合影文青相!!!
一入到餐廳,先見到好多書擺系度俾人睇。
d書大部分都系關於食物,好岩坐系到一邊食一邊睇。
仲有部琴,唔知系咪可以俾人彈?
入面好寬敞好光猛,俾人一種好舒適既感覺。
total 170蚊左右。
最推介呢個雜菜批,homemake既果然同出面唔同。
最緊要系配埋個自制辣椒醬,甘就perfect池。
順帶一提,餐廳出面有個細細睇既展覽室,都幾有趣。
呢度好岩飲杯茶,睇本書,嘆一日。
屯門人終於唔洗爬山涉水,騎牛出去港島九龍個邊扮文青啦!!!