2020-03-29
🥢九龍灣層於真正香港人的茶記🥢當今日政府實施禁止公眾地方多過四人的眾集,對於小店來講真係有雪上加霜,雖然不主張出街食,但有時迫不得已都要搵間餐廳醫肚,所以都會小心選擇一間衛生良好的真香港人餐廳食下,所以今日都特別去支持下🥢這間茶記成為香港最安全的餐廳,全因只接待本地香港人,安全第一,雖然要排隊,餐廳安排得好好,每檯排隊人士都會保持1.5 米距離,而排隊時有店員量度體溫之外,仲需要提供香港身份證,保證一定係香港人,長袖衣服的客人需要檢查衫袖,睇睇有無檢疫手帶,絕對安全第一🥢入到店時店員提醒如果唔食野時或食完後請保持戴返口罩,保持衛生,進店後覺得裝修光猛又乾淨,每張檯客人都有保持1.5米距離,而且不會安排唔識的打對面坐,又一安心位🥢黑牛黑麵 $50收嗲鮮牛肉公仔麵丹麥多士炒蛋 熱啡先試丹麥多士,食落好鬆脆,牛油味勁重,是千層多士feel 好正,炒蛋好滑身,蛋味香濃,沙嗲牛肉麵的牛肉好新鮮有牛味,唔係平時茶記的那爛晒牛肉,公仔麵的軟硬剛剛好,成個餐都好啱口味🥢午餐A $58 凍飲+$3秘製威士忌火焰牛肋肉飯牛肋肉軟淋好食,感覺有點似食牛腩飯,而且份量夠曬大,一
🥢黑牛黑麵 $50
收嗲鮮牛肉公仔麵丹麥多士炒蛋 熱啡
黑牛黑麵
🥢午餐A $58 凍飲+$3
秘製威士忌火焰牛肋肉飯
牛肋肉軟淋好食,感覺有點似食牛腩飯,而且份量夠曬大,一定夠飽
🥢茶啡味道足夠,味道同平時茶檔一樣夠濃夠香
🥢一間夠香港地道的茶記,真香港人一定要幫襯的茶記,雖然要等位,但大家都不會有任何埋怨,餐廳員工氣氛很好,笑面迎人,黎呢到食真係感覺舒服又開心