2021-10-30
估唔到青衣都會有泰國嘢食,仲要新裝修,好自然就入咗去試吓。餐廳食物嘅種類超多而且價錢亦都非常之親民。餐廳入邊嘅人數都幾多下,如果想食的話可能真係要早少少去排隊或者打電話預約。睇完餐牌之後店員亦都好主動同我哋落單,仲主動介紹佢哋嘅招牌菜,服務都相當殷勤。最後我哋叫咗泰式生海蝦,金柚子蝦沙律,香芒軟殼蟹米紙卷,炭燒豬頸肉同埋火山排骨,至於飲品方面就叫咗西瓜芝士沙冰同埋火龍果芝士沙冰。泰式生海蝦嘅賣相十分之好,肉質亦都幾新鮮,食落都幾新鮮。金柚子蝦沙律同香芒軟殼蟹米紙卷作為前菜亦都非常之開胃。炭燒豬頸肉配上泰式酸辣汁味道非常之一流,加上肉質肥美非常好食。而火山排骨亦都非常之有驚喜,肉質比我想像中鮮嫩,肉嘅比例亦都相對之多。飲品亦都唔會過甜,芝士奶蓋嘅比例啱啱好。整體來講呢一餐可算非常之唔錯