呢間店坐落係南山邨大排檔入面,裝修都幾特別,但就好似同周圍有D格格不入。店入面呢句說話簡直係我嘅心聲哈哈不過裝修從來都唔係重點,食物先係~同朋友3 個人黎食,叫左2個甜品。大家要注意呀,店入面係有最低消費嘅,好似係要每人$26,不過就冇限要叫幾多樣食物,所以叫樣貴少少嘅同朋友share 都係ok 嘅,雖然個人就覺得呢度嘅野食份量比較細。第一樣野食係芋圓黑糖寒天白涼粉。呢個都幾有驚喜!芋圓都幾煙韌,如果可以多幾粒就好啦~不過成碗野我最欣賞嘅就係D黑糖寒天因為本身就好鐘意食黑糖口味嘅野,夾埋落D淡奶嘅味道真係幾正,朋友都大讚~另一樣甜品就係覆盆子梳乎厘oreo 批。呢個佢寫係季節限定嘅。等呢個梳乎厘真係等左好耐,餐牌上寫左等25分鐘左右,但最後就等左差唔多40分鐘,要有D耐性先得。買相好吸引嘅,而且佢足足有6 吋,可以比2個人share 食。不過其實梳乎厘都唔會飽嘅,只係好似冇咁大罪惡感咁姐食落去味道酸酸地,應該係覆盆子嘅味道(其實我唔知咩係覆盆子),不過同埋梳乎厘同oreo 批一齊食就可以中和返D甜味,食落會冇咁易膩。呢個配搭真係唔錯~唯一美中不足嘅係個梳乎厘味道未算好香,而個質感都唔算
店入面呢句說話簡直係我嘅心聲哈哈

不過裝修從來都唔係重點,食物先係~

不過成碗野我最欣賞嘅就係D黑糖寒天

食落去味道酸酸地,應該係覆盆子嘅味道(其實我唔知咩係覆盆子),不過同埋梳乎厘同oreo 批一齊食就可以中和返D甜味,食落會冇咁易膩。呢個配搭真係唔錯~唯一美中不足嘅係個梳乎厘味道未算好香,而個質感都唔算好出色。但整體而言都算係可以嘅。
總括黎講呢度嘅食物都算ok ,不過個人就認為選擇比較少,如果可以多少少甜品款式就好啦~