今日訓得晏夜麻麻想宵夜,諗住睇下OpenRice 有乜野底食,見到銅鑼有日式串燒仲要6折咪去試下,book咗十一點,上到去一推開門見到個待應咪同佢講book 咗OpenRice ,佢叫我等陣跟著行咗去,我見都冇乜客係度得個2,3枱,一眼睇哂,心諗等乜呢??跟著等咗一陣先有個人黎帶位,一睇個餐牌都唔算多野食,價格都唔係平個的,心諗可以食到好野,叫咗的普通野試下,牛利芯,雞軟骨,雞翼,豬腩肉,芝士蝦球,牛肉烏冬,粟米,日本蕃薯仔。首先講下環境先,好似去咗大排擋咁,又嘈又多粗口,再講下些串燒,牛利芯一咬硬到咬五開都算,豬腩肉好似炸完出黎禁成個碟都係油。粟米加左些燒汁上去整到好甜禁,奇實係因為個粟米本身一些甜味都無!KFC粟米都仲好過距同埋的雞翼一串得個2隻收咁鬼貴就好心俾反的大隻的啦,好講下熱食,個個牛肉烏冬些牛肉太肥個湯又太甜!本身想試下依到好出名既玉子燒,點知賣唒!幾條串燒一碗烏冬末折500幾,質素仲衰過街邊檔,真係1折都唔會返轉頭。
2019-08-18
$350 (宵夜)