「初見」荃灣總店口碑唔錯,分店開到過嚟旺角,地點更加就腳。「初見」一聽就覺得好有意思,menu第一頁就寫住人生若只如初見 𝕚𝕗 𝕝𝕚𝕗𝕖 𝕨𝕖𝕣𝕖 𝕠𝕟𝕝𝕪 𝕝𝕚𝕜𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕞𝕠𝕞𝕖𝕟𝕥 𝕨𝕙𝕖𝕟 𝕨𝕖 𝕗𝕚𝕣𝕤𝕥 𝕞𝕖𝕥! 好有意境🤗🍽️初見香草吉列牛呢個係初見signature dish,同一般食到嘅吉列牛唔同,四邊沾有香草,有fushion感覺。先將牛脂放在石燒板上釋出油脂,再放吉列牛上去,每邊大概燒10秒左右就夠。加咗香草,食落口感比一般吉列牛更為豐富。單點配白飯,亦可加錢轉烏冬及加湯與刺身。🍽️照燒豬軟骨拉麵豬軟骨夠腍身,燒汁令到整體更加惹味。拉麵就正常發揮,有流心蛋同各種配菜。價錢嚟講都幾經濟,旺角區抵食日本料理之選。🐷🛎️必試指數:8/10🔆

🍽️初見香草吉列牛

🍽️照燒豬軟骨拉麵