2013-12-02 2339 浏览
曾經有人話,每個小女生都總會幻想自己可以遇到心目中的白馬王子。當然,當佢地長大之後99.99%都會明白到現實同理想既分別。不過,慶幸的係依家終於有一個地方俾佢地從現實返去浪漫既fantasy裏面!餐廳位於K11門口對面既橫街,從遠處望過去已經非常搶眼,粉紅色的Mini Cooper非常iconic,搶晒路過既男女老幼所有人既眼球,大部份路過既人都會慰唔住要舉機影低呢個咁特別既畫面!經過門口既粉紅Cooper同埋個takeaway dessert corner之後,就會經過一修純白既小木梯,一步一步由逐世走入童話世界。而中間既卡通同埋水晶燈就好似一個buffer一樣,令人慢慢收拾心情,進入呢個fantasy world!樓梯既底部係一個小小既foyer,附近放左一個好elegant、小小的羅馬式噴泉,而前面就係一個細細既corner介紹佢地證婚/擺酒同埋sister company pre-wedding既服務。左邊係兩間一大一細既房,如果要請朋友食飯的話都可以考慮吓架!而右邊係用餐區,驟眼睇最少可以擺十一二圍,而當中既大梳化更加係指定既「影相位」!大廳正中間既stage好明顯係專為fu

大廳正中間既stage好明顯係專為function set-up而。當中既新娘公仔、右邊既三角琴同埋場地中間既新郎公仔,全部都漫不經心咁散發出一種淡淡既幸福氣氛,四周都感受到一種既溫馨、又滿足既感覺呀!
周圍左影右影一輪之後,食物終於上枱喇!白汁蜆肉天使麵︰白汁個sauce煮得非常creamy,而蜆肉亦都煮到啱啱好,熟到開晒殼之餘但係又唔會over到咬極都咬唔開咁!不過,angel's Hair就好似煮得過腍,撈埋個sauce之後變到好似一pat野痴埋一舊咁,浪費晒大好既材料!
燒豬仔骨︰肉質非常之腍,基本上好easy就可以切開。味道亦都十分入味,BBQ sauce甜甜地之餘亦都非常惹味開胃!不過,食物質素不尋常地的高令到我有少少懷疑佢係咪「來料加工」?Anyway,如果食物好食的話我又唔會mind!
Overall黎講整體食物質素叫做一般般啦,當同佢既環境比較起黎可能因為「希望越大」,所以失望亦都越大。或者因為新開既關係,即使係星期六晚人亦都唔算太多,全場半滿都冇。不過,我相信隨着越黎越多人認識呢個地方,喺location決定一切既香港假以時日一定會變成超人氣既gathering蒲點!
2013-11-30