2017-04-04
之前係Facebook睇到有介紹泰國芒果糯米飯,媽媽不嬲都喜歡食,所以都特登走過去買番個番去比屋企人食一去到都已經好多人,10個都有8、9個係買芒果糯米飯,咁我就拿拿聲排隊啦,問一問幾耐有,店家話即叫即做,好快有,心諗咁多人捧場應該都不差,$28一份話貴唔貴,平即10幾20都有,價錢屬中等等左大約10分鐘左右已有得拎,等既時候睇住店員手拎椰汁漿淋面,見到樽椰汁漿都見底,每盒淋得個幾滴,唔係人多就諗住慳嘛?如果芒果唔夠係咪每盒都半舊芒果?同網上睇真係貨不對版😡盒糯米飯拎上手,已經感到暖笠笠,真係即叫即做,其實亦都係太多人叫,差不多有10人現場等候番到屋企,一打開,屋企人都問點解冇椰汁,我話佢比得個幾滴,正常一般會附上一包椰汁😅芒果氧化有些變黑,但係味道一d都唔酸,好甜但可惜不夠芒果味,一整舊連核的甜芒果至於糯米飯,一個白糯米一個紫糯米,大家都覺得紫糯米飯一入口好膠味,而且糯米飯黏度不夠,飯仲係較呈粒狀我問媽媽,在之前到泰國的一般food court芒果糯米飯味道是否更勝一籌,她說椰汁更多更香,糯米飯更黏口軟糯,實說,在泰國吃到的,實在沒法比😋整體較為滿意的就是芒果,若問我會否再買,下次可
整體較為滿意的就是芒果,若問我會否再買,下次可能只會試其他糕點類