2018-10-10 2160 浏览
Black Sugar Coffee嘅尖沙嘴店今年大約五月先開張,因為睇到咖啡友介紹先知道呢間咖啡店有時候會帶柴犬去店巡邏!今晚係尖沙嘴有活動,打算早啲去試試佢地嘅咖啡☕️順便睇吓有無機會撞到柴犬😍🐶咖啡店於尖沙嘴近麼地道公園,位於帝國中心地下。之前只知道地下有Axxxx b cafe不過估計執左好耐,依家有返間唔係連鎖店嘅特別想試試😋本人對咖啡無特別研究,只係比起茶更鍾意咖啡嘅香味同味道,是晚食晚餐時叫左個意粉同咖啡。因為唔知道要咩咖啡好,所以問咖啡師介紹,佢介紹我試試新豆嘅discovery hand drip。咖啡師亦仔細問鍾意嘅口味、加奶/走奶、凍/熱等問題,進一了解客人嘅口味,十分細心。之前亦試過手沖咖啡所以並唔覺得陌生😆👍🏻因為手沖嘅緣故令我嘗試到多重口感,首先係nutty嘅味,after taste有微微嘅fruity味。咖啡師用一個疑似清酒嘅容量同杯黎serve,個柴犬杯好cute🐶🍶襯返間咖啡店woof!提提咖啡要趁熱飲,因為攤凍左嘅咖啡個味會變得唔同!食物方面個意粉啲配料好足,個pesto醬份量亦足夠,能食得出pesto個香料味。如果個汁可以少啲啲水會更perfect

Discovery  handrip

食物方面個意粉啲配料好足,個pesto醬份量亦足夠,能食得出pesto個香料味。如果個汁可以少啲啲水會更perfect👍🏻🍝
Pesto  chicken  pasta

下次想試試佢地喝嘅蛋糕甜品🍮🍰😋