2018-01-12 77 浏览
DINNER SET FOR TWO $398兩個田園沙律和餐湯之後就係要選擇嘅時候,因爲有六樣食物揀三樣,姐係需要每行都二選一,睇番個人喜好同口味。蜜糖法蘭克福腸或日式芝士炸蝦,我地選擇咗要日式芝士炸蝦,細細件好精緻,有充足芝士佈滿炸蝦,雖然蝦唔算大隻,但睇落都幾吸引。蘆筍雜菌意粉或櫻花蝦明太子麵,我地選擇咗要櫻花蝦明太子麵,依個菜式係餐牌上面嘅餐廳推薦,大量櫻花蝦配上紫菜,顏色非常鮮艷奪目,有層次的鋪排,食落都幾好味。香煎一級香草肉眼牛扒或法式烤羊架,我地選擇咗要香煎一級香草肉眼牛扒,聽個名都知道牛扒嘅級數,牛扒容易切割,醬汁清香,唔會搶去主角的味道,兩者互相配合,口感一流,值得一試。套餐奉送咖啡或檸檬茶,但餐廳嘅特飲實在太吸引,我地叫咗一個水晶球同一個鐵塔,分別係荔枝玫瑰乳酸爆珠同東京鐵塔,兩者都非常有特式同充滿新意,吸引不少人拍照留念。順帶一提,跟餐轉特飲只需要每杯加$28。最佳損友 $78飯後甜品方面,我地選擇咗最佳損友。甜品係用獎杯裝著三色雪糕球包括曲奇、抹茶同雜莓味,再加上忌廉,香蕉,脆脆等,賣相已經非常吸引,充滿口感,令人一試難忘。

DINNER SET FOR TWO $398

兩個田園沙律和餐湯