2021-01-14 774 浏览
听讲Mamaday一路都系好hit既打卡热点~ 所以今日同朋友过嚟试吓~ 估唔到平日晏昼嚟都几full 下🙈 限时90分钟,所以大家可能订定位会好啲~一入店果然见到好多特色嘅艺术装置~ 不过讲到最得意应该都系佢个Menu啦! 以fusion 菜作主打,菜名旁边的句子玩味十足,又似乎讲中客人心声一样,实在引人入胜!基本野:肉食者沙律🥗🐔有啲菜式呢你又就真系估唔到系咩既~ 所以都系问职员la😂原来呢个肉就系指炸鸡🍗~ 鸡肉都几嫩滑嘅~ 以日式芝麻酱做dressing, 👍🏻入面除咗沙律菜之外仲有红桑子同蓝莓🫐添!好邪恶嘅咸蛋牛油果🥑蟹肉🦀比萨咩叫减肥系呀个名真系咁长㗎!一件Pizza实有一只蟹钳既,仲有啲蟹肉碎la牛油果粒la洋葱la红椒la~~我自己就比较钟意食近边位置既、因为咸蛋味最浓🤤🤤又脆卜卜!朋友同我都劲钟意!手工紫薯窝夫🧇劲钟意佢咬落去入边有烟烟韧韧嘅麻糬呀!😋除左有紫薯蓉同雪糕,最surprise系有至爱既奶盖做dressing 😍 大爱!Matcha Latte🍵 (抹茶牛奶涩涩地冇咖啡冇落糖㗎)用宇治抹茶粉冲制,冇落糖唔甜啱晒我朋友口味啦!🍓🥛士多啤梨奶昔今日天气虽然冻,

基本野:肉食者沙律🥗🐔

手工紫薯窝夫🧇
紫薯窝夫

Matcha Latte🍵
(抹茶牛奶涩涩地冇咖啡冇落糖㗎)
用宇治抹茶粉冲制,冇落糖唔甜啱晒我朋友口味啦!
Matcha  Latte

🍓🥛士多啤梨奶昔
今日天气虽然冻,但我突然间好想饮奶昔😆 呢个奶昔唔会打得好厚,淡淡地、饮完感觉唔会太「漏」~
士多啤梨奶昔

See~😏 Mamaday is a good day~
2021-01-07
紫薯窝夫