2023-09-15
放假小稱👧🏻去左位於尖沙咀海洋中心高中式新派餐廳《花圖》,裝修風格古典,有種優雅和尊貴的氛圍。打開大門走進餐廳,室內散發著柔和而富有品味的燈光,可以好舒服咁樣享用晚餐。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟頭盤💕川汁蟶子皇蟶子好新鮮又大件,入口好滑身配上川汁辣辣地,以涼拌加埋黑木耳一齊食,好開胃 。 🌟湯💕爵士湯濃濃既新鮮龍蝦🦞加哈密瓜🍈同花膠熬成既濃湯,飲落香濃龍蝦鮮味又帶點蜜瓜清甜,而且仲有大大件花膠,膠質豐富,好美顏🥰。🌟主菜💕流沙黃金銀雪魚流沙黃金銀雪魚炸衣好簿身,外層鋪滿粒粒咸蛋黃,而內層銀雪魚保持到新鮮嫩滑,入口流沙鹹蛋黃啖啖肉既銀雪魚,做得好出色😋。🌟 蔬菜💕濃湯瑤柱花膠浸菜苗菜苗好新鮮浸上濃湯瑤柱花膠一齊食,有口感。同埋食咗咁多濃味嘅菜式, 飲啖濃湯岩哂☺️。🌟主食💕龍蝦膏海膽炒飯一打開蓋, 海膽炒飯我們想厚厚海膽,好鮮甜💛。 炒飯有龍蝦肉、海膽、粒粒蟹籽 、小菜心,入口飯粒粒分明。 而且食落愈食愈香,材料好多入口層次好豐富。🌟甜品💕蜜瓜甘露蜜瓜甘露濃濃既蜜瓜椰汁好清甜, 🌟飲品💕Bubble Colada有椰奶菠蘿汁的cocktail,好有新鮮感。💕So Plum H20材料有梅子、芙蓉、山
👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
🌟頭盤
💕川汁蟶子皇
🌟湯
🌟主菜
💕流沙黃金銀雪魚
🌟 蔬菜
💕濃湯瑤柱花膠浸菜苗
菜苗好新鮮浸上濃湯瑤柱花膠一齊食,有口感。
同埋食咗咁多濃味嘅菜式, 飲啖濃湯岩哂☺️。
🌟主食
💕龍蝦膏海膽炒飯
🌟甜品
💕蜜瓜甘露
蜜瓜甘露濃濃既蜜瓜椰汁好清甜,
🌟飲品
💕Bubble Colada
有椰奶菠蘿汁的cocktail,好有新鮮感。
💕So Plum H20
材料有梅子、芙蓉、山楂、覆盆子、陳皮、桂花、黑糖沖成的養生茶,適合女士們飲用。