2021-05-15 48 浏览
石烧牛最正既地方系将肉肉放上热石板上烧,根据个人喜好控制熟度,而爱吃肉肉既我见到呢间石烧日式烧肉点可以放过佢🤤虽然餐牌选择多,但为左解决我呢个有选择困难症既人,就索性叫左个咩都有啲既牛匠极上组合 ($468),包括有极上一口牛、安格斯牛小排、盐烧牛肋骨肉、精选牛胸腹肉、严选封门柳、盐烧薄切牛舌、厚切特上牛舌、特选牛五花、日本A4鹿儿岛牛肋骨肉同日本A4鹿儿岛牛肩肉。除左肉肉之外,仲会附上两旧牛脂肪,店员话等石板加热后放上去搽3圈就可以开始烧肉,而且好贴心介绍食法,基本上烧十秒已经食得,牛味好浓郁😋亦提醒极上一口牛同厚切特上牛舌都比较厚,需要烧耐少少🤏🏼虽然另外配有果味烧汁同生姜芝麻汁,但我觉得唔点任何酱汁,食返牛既原汁原味都好够,当然如果可以配埋盐比我自己加就更好😗我最中意食A4鹿儿岛牛肋骨肉同特选牛五花,充满油脂香,又有入口即溶既感觉🥰另外加左$38要个味素饭+温泉蛋+面豉汤,味素饭布满樱花虾,捞埋温泉蛋好正😋特别要赞面豉汤几好饮,而且入面个玉子整得好靓🤍饮品方面叫左杯蓝莓🫐巨蜂 ($28) 同菠萝🍍乳酸 ($28),解腻又解渴。值得一提既系店员服务态度好好,而且舖头好贴心地提供即弃

牛匠极上组合

特别要赞面豉汤几好饮,而且入面个玉子整得好靓🤍
面豉汤

值得一提既系店员服务态度好好,而且舖头好贴心地提供即弃围裙、即弃口罩套同一次性酒精消毒餐具包,令人食得放心👍🏼

2021-05-12
牛匠极上组合