呢間係尖沙咀流尚坊嘅Whatever Bar & Restaurant去過幾次,每次都覺得好有驚喜,食物高質之餘環境又唔錯😌由starter 到dessert乜都有,餐廳出面有個露天嘅位,夠曬chill😎🔻🦪意式鮮青口 $138呢個青口係tapas, 即係西班牙飲食中正餐前嘅前菜/下酒菜咁解😋佢可以揀白酒/香辣蕃茄/周打忌廉😆我地揀左香辣蕃茄,可能因為肚餓,呢個菜真完全開左我地個胃😂啲青口好新鮮好大粒,用蒜蓉包點啲蕃茄汁食好正👍🏽🔻🍗法式油封鴨脾 $168呢個係最好味道嘅😻👍🏽👍🏽最面頭係炸到勁鬆脆香口嘅鴨脾,啲鴨肉好嫩,而且塊皮炸到好香好脆,好出色😽底下就舖左薯蓉,再加啲蘆筍同瓜黎做配菜,呢個好好味!💯🔻🦀蟹肉意大利飯 $168呢個飯賣相好吸引👻飯嘅軟硬程度適中,口感好creamy, 上面有好多蟹肉同蟹籽,本身以為食唔曬但都忍唔住食曬!😹🔻甜品有🧇🍨牛角包窩夫配雲呢拿雪糕 $78,牛角包窩夫好脆,配埋酸酸甜甜嘅士多啤梨🍓同雲呢拿雪糕一冷一熱嘅配搭,正呀😍🔻今次黎仲試左佢嘅mocktail😆🧡橙色果杯係Spring $78 主要有橙汁、西柚汁、紅石榴糖漿等,飲落又唔會好酸,充滿西柚味👍
🦪意式鮮青口 $138
🍗法式油封鴨脾 $168
🦀蟹肉意大利飯 $168
🔻
今次黎仲試左佢嘅mocktail😆🧡橙色果杯係Spring $78 主要有橙汁、西柚汁、紅石榴糖漿等,飲落又唔會好酸,充滿西柚味👍🏽另一杯💚綠色係Summer $78 係青瓜、菠蘿、梳打汁等,面頭仲有啲藍色應該係blue curacao, 飲落好fresh好有summer feel🤣🤣
2022-10-03
下午茶