2023-06-30
今日同FD行尖沙咀,FD話佢上次食過一間樓上鋪唔錯,咁試試。鋪頭裝修得好有日本feel,除咗menu,仲有季節限定menu,唔錯。吉列廣島蠔,炸得唔錯,面皮唔會好厚,裡面蠔肉好肥美,食完都唔會好油膩。日本青椒仔,烤完加咗柴魚花點綴,青椒仔同柴魚花都幾夾下,創意唔錯。牛肉蘆筍卷,牛肉烤得好惹味,日本醬汁襯托蘆筍特別鮮甜。帆立貝,一份有4件,醬料有少少似鰻魚醬,食落有甜味,唔錯。三文魚壽司同香蔥吞拿魚壽司,壽司都係一份兩件,三文魚好肥美,吞拿魚蓉比得算多,OK。原條池魚,哩個真係不得了,池魚一條有差唔多20多片,睇到都勁開心。好多人唔鐘意食池魚,係覺得池魚腥。其實好嘅池魚入口會有少少特別味道,但唔會覺得腥啦。哩間餐廳池魚處理得唔錯,入口好鮮甜,仲搭配埋廚師調教嘅醬汁 有酸酸地嘅青檸味,加埋wasabi,食完都想encore多一條!北海道豚肉炒麵,炒麵用料好豪爽,有椰菜,青椒,豚肉等,食落好有鑊氣好惹味TIM。食完仲可以同FD吹下水,幾chili下!
牛肉蘆筍卷,牛肉烤得好惹味,日本醬汁襯托蘆筍特別鮮甜。
食完仲可以同FD吹下水,幾chili下!