黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (金馬倫道)
2023-04-20 2643 浏览
朋友黎香港系要陪住,佢想试下香港嘅日本嘢,当然去经常帮衬开嘅黑木亭居酒屋啦。蜜桃乌龙熊茶,这个系我最爱,小熊形状嘅蜜桃冰,好啱打卡,蜜桃乌龙茶入口微甜,味道很清爽。北海道士多啤梨牛乳乳酸,朋友哩杯都唔错,入口清爽,士多啤梨味很重。鸳鸯翠玉瓜,加咗两种不同酱料烧制,我钟意芝士果件,芝士浓郁味道好夹翠玉瓜。鸡翼(武士辣酱),鸡翼烤得啱啱好,加咗辣酱,同普通日式鸡翼有少少分别,都几特别下。黑糖烧凤梨,凤梨烧完会更清甜,再加埋黑糖一齐,真系唔错。什锦炸物拼盘,哩个拼盘分量好大,有鸡软骨,炸鸡,炸虾,炸蚝同薯条,搭配咗塔塔酱,番茄酱同沙律酱三款酱汁。全部炸物都是即叫即炸,食落好脆口,唔会觉得油,全部食晒。海产细味六杯蚝,哩个摆盘好靓,用6只酒杯装住生蚝,下面仲装饰咗彩灯。6只生蚝分别系3个口味,我钟意加咗鱼子酱果款,生蚝品质很高,食落鲜甜肥美。常满卷,每一件卷物搭配刺身都唔同,有带子,三文鱼,油干鱼等,卷物还会加埋海胆和鱼子,品种真系好丰富。刺身新鲜鲜甜,卷物一口大小,吃完真系好满足。朋友食完都对哩间店赞不绝口,真系没有推荐错!

蜜桃乌龙熊茶

北海道士多啤梨牛乳乳酸

鸳鸯翠玉瓜

鸡翼(武士辣酱)

黑糖烧凤梨,凤梨烧完会更清甜,再加埋黑糖一齐,真系唔错

黑糖烧凤梨

什锦炸物拼盘

海产细味六杯蚝

常满卷

朋友食完都对哩间店赞不绝口,真系没有推荐错

2023-04-19
蜜桃乌龙熊茶
北海道士多啤梨牛乳乳酸
鸳鸯翠玉瓜
鸡翼(武士辣酱)
黑糖烧凤梨
什锦炸物拼盘