2023-02-08
▪︎日本黑樺牛火鍋放題 !($398/位)▪︎。北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤 (需2人同行及2日前預定)每人有2隻大元貝、2隻蠔及2隻蝦,事先淋上玫瑰露酒再蒸大約13分鐘,一度蒸一度聞到好香玫瑰露味,焗好後店員好貼心會幫手開殼。海鮮都蒸得剛剛好,又多汁又嫩,鮮味十足。 。小食店裏了幾款小食,有秘制醬汁的皮蛋、牛展、牛肚絲及炸雞軟骨粒,味道不錯,仲可以之後再自己任點,還有更多的小食種類。 。黑樺牧場精選層架一個靚靚的三層架,一層係日本黑樺牛肉,一層係日本佐賀名水豚肉,仲有一層係大大舊的黑松露墨魚滑及蝦子蝦,兩款滑類都好正,爽口又彈牙,仲食得到墨魚肉同蝦肉。其實三層架的食物都可以自己再任點。 。火鍋湯底:北海道豆乳芝士玫瑰鍋火鍋湯共有7款,有四款較特別,例如有酸辣魚鍋、麻辣雞鍋或花雕藥膳雞鍋,而我就叫了每日限量供應的北海道豆乳芝士玫瑰鍋,賣相好靚,有舊花花冰,食落唔會好膩,特別最後叫了份烏冬,吸哂啲湯汁變做芝士湯烏冬勁正。 。任食A5黑樺和牛及其他火鍋料牛肉共有7款,總共5款日本A5熊本黑樺和牛(肩胛梅花、特上霜降小排、牛前胸、玉子後腰肉、牛頸脊)及兩款特選美國牛肉,所有牛肉都好好食,好有肉味,又
。北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤 (需2人同行及2日前預定)
。小食
。黑樺牧場精選層架
。火鍋湯底:北海道豆乳芝士玫瑰鍋
。任食A5黑樺和牛及其他火鍋料
牛肉共有7款,總共5款日本A5熊本黑樺和牛(肩胛梅花、特上霜降小排、牛前胸、玉子後腰肉、牛頸脊)及兩款特選美國牛肉,所有牛肉都好好食,好有肉味,又有油脂香,最正係可以任叫,真心底食。
。任飲飲品及任食甜品
飲品種類有好多,除了罐裝飲品外,還有自家泡冷泡茶及沙冰及多款雪糕可以選擇。