有日同朋友食饭,朋友话佢妹妹食过有间尖沙咀韩国菜好正宗🤔,禁我地就决定去试下。餐厅系韩国街附近既诺士佛台既大厦入面,唔熟既话都要睇下地图先揾到。餐厅入面韩国风十足,甚至有啲Tatami座位,几有风情。韩式包猪肉:朋友妹妹大推既菜色!食法系用生菜包住猪五花肉同各种配料(韮菜、包饭酱、腌萝白丝等),猪肉肥瘦相间,爽口唔un,加上灵魂生蒜头、生菜同泡菜一齐食,完全唔会腻。底下有炉火热住,最好衬热食,因为冻左完全冇禁好食😂。呢个菜唔系间间韩国餐厅都有,值得一试!辣泡菜汤:因为好想食个韩式汤配饭,所以嗌左最basic既辣泡菜汤,够辣!浓味!豆腐嫩!𩠌饭一流🔥。虽然佢冇乜肉,不过因为够好味所以都推荐。海鲜葱饼:唔会预佢好多海鲜,但冇一般出面餐厅禁油/禁重油益味,香口饱肚,会跟鱼露俾你点,个人认为有惊喜(可能俾出面既韩国餐厅伏得太多)。性价比:我地嗌左3个菜加1个白饭,冇嗌野饮,人均约$250。份量算多但价钱偏贵💰(香港韩式餐厅既通病) 。两个人黎食就食唔到好多款,建议多人聚餐会好啲,气氛都适合👯‍♂️。另外,系Openrice见有人反映侍应态度唔好,但我地当日又冇遇到/冇呢种感觉,唔知系禁啱/好彩定

韩式包猪肉

辣泡菜汤

(可能俾出面既韩国餐厅伏得太多)。
海鲜葱饼

性价比:我地嗌左3个菜加1个白饭,冇嗌野饮,人均约$250。份量算多但价钱偏贵💰(香港韩式餐厅既通病) 。两个人黎食就食唔到好多款,建议多人聚餐会好啲,气氛都适合👯‍♂️。另外,系Openrice见有人反映侍应态度唔好,但我地当日又冇遇到/冇呢种感觉,唔知系禁啱/好彩定点。

回头度:值得一试🐥
韩式包猪肉