2022-05-07 59 浏览
係尖沙咀都可以食到蘇媽,這間蘇媽門口會比較摩登,因為跟So Bar同一個入口,就到店內就會回到傳統蘇媽的佈局,座位都幾多!一字骨肉骨茶,黎到蘇媽當然要點肉骨茶!落單後店員就會倒一碗肉骨茶給你飲先,飲完可以再請店員再添!一字骨肉都幾多,除了肉之外,還有豆卜等配料,湯底有淡淡的藥材味,味道香濃!招牌砂煲老鼠粉,老鼠粉即是銀針粉,拌入肉碎、蔥粒、魚仔、炸蒜等,再在上面加上雞蛋,味道不會太咸,口感豐富!玻璃魷魚配通菜,魷魚口感爽口彈牙,通菜拌上馬來西亞的亞參辣醬,味道不會好辣,幾好食!海南鴛鴦燒麵包,外層多士脆卜卜,內裡夾有咖央醬和牛油,牛油口感冰凍,做到冰火交融的感覺!魚仔醬蘿蔔糕,這款蘿蔔糕有點似XO醬炒蘿蔔糕,味道微辣,再加上蔥粒一齊食,味道惹味!桔仔華梅水,這杯特飲味道酸酸味味,飲落不會很甜,很解渴!美綠恐龍,每次黎都會點,朱古力面頭有滿滿的美綠粉,兒時回憶再重現!
桔仔華梅水,這杯特飲味道酸酸味味,飲落不會很甜,很解渴!
2022-04-30