2023-07-14 3486 浏览
上個禮拜放工約左朋友喺尖沙咀食飯,前幾日見到有人po佢個蟹肉燉飯好吸引而且openrice又可以book位就揀左呢間試下👅:🍴焦糖麥芽黑啤燉和牛面肉🥩 $238賣相非常吸引🤩牛面肉非常軟淋,肉質鮮嫩☺️食落啖啖肉牛味濃郁🤭份量都比較多有6-7件👍🏻另外配上新鮮西蘭花苗🥦、蘿蔔仔🥕解膩一流🥳🍴蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯🦀 $178推薦⭐️打卡able之餘仲味道有驚喜😏燉飯上面有個蟹蓋裝住滿滿蟹肉同埋蟹膏🤪蟹肉既鮮味同蟹膏濃郁既味道完美融合😋燉飯口感適中唔會好硬👌🏻🍴蜜柑雪葩•柚子蛋白霜•檸檬醬🍋 $88非常清新既一個甜品😗蛋白霜口感輕盈,配上雪葩同埋檸檬醬一齊食甜而不膩☺️非常適合作為餐後甜點🍴法式鮮奶油巧克力🍫 $58唔會太甜,奶香味十足😃另外附上whipped cream,加左更加creamy🤤🍴海鹽焦糖咖啡☕️ $48一聞就有好香caramel味,飲落咖啡味比較濃,焦糖味不算太突出,不過如果熱啲會再好啲🫢整體來講,味道中上,呢個價錢喺尖沙咀來講都唔算貴🤓店員態度友善而且上菜速度快😎餐廳既環境幾寧靜,枱與枱之間都有適當既空間😝而且採用木係裝修,感覺relaxing🫶🏼岩哂同閨蜜來食飯談心😆

🍴焦糖麥芽黑啤燉和牛面肉🥩 $238

🍴蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯🦀 $178