2024-07-18
餐廳:滾爺火鍋 地址 : 尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地舖家人今晚想食火鍋,揀了呢間係尖沙咀嘅火鍋店,必試招牌椰子雞鍋,真材實料到冇得頂,用了兩大個椰青、兩個椰皇、切片椰肉,馬蹄粒及半隻文昌雞件作湯底。等湯底滾熱後,第一步當然先飲啖湯,椰香鮮甜,清甜到不得了,再嘆埋嫩滑的雞雞,好開心呀😄及後點了以下的食物,已經非常豐富:~嫩鴨血好耐冇食過,鴨血入口即化,口感細嫩柔軟,能吃到本身鮮美,層次豐富,令人難忘🤗~金沙魚丸及香芋包心上貢丸每款有8粒,前者有流心蛋黃很惹味,後者冬菇香味濃郁,兩款都爽口彈牙,正❤️~紐西蘭羊肉片薄切羊肉片,灼幾吓就熟,質地柔嫩,有豐富的肉汁,羊味濃郁但又不太羶,好味之選🤗~爽口手打鮮蝦滑鮮甜蝦滑應該真係手打嘅,因為爽口彈牙,食材新鮮,所以蝦味濃郁😋~手包韭菜餃:四粒真材實料的韭菜餃,餡料的豬肉新鮮,有在家吃餃子的感覺,好味道呀👍~油麥菜夠新鮮,吸收了湯底嘅精華後,不點任何醬料也非常美味😀~即炸魚皮及紫菜譽鈴入口鬆脆,連埋美味的湯底一齊吃,簡直係高級享受🥰整體來說,呢度坐得舒適,食物質素高,服務殷勤有禮,感覺相當唔錯!
地址 : 尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地舖
~嫩鴨血
~金沙魚丸及香芋包心上貢丸
~紐西蘭羊肉片
~爽口手打鮮蝦滑
~手包韭菜餃:
~油麥菜
夠新鮮,吸收了湯底嘅精華後,不點任何醬料也非常美味😀
~即炸魚皮及紫菜譽鈴
入口鬆脆,連埋美味的湯底一齊吃,簡直係高級享受🥰