最近睇YouTuber 去星馬既片,真係好掛住以前去食肉骨茶既味道吖!無得出國,喺香港都搵到馬拉味道蘇媽分店越開越多,尖沙咀都有對於我黎講真係方便QR code點餐,一齊拎住手機menu睇,全部菜式仲有sample相,揀完話咁快有野食。先準備兩個中式碗仔,店員拎個大銻壼,熱到出煙既肉骨茶由壼咀徐徐流出,即刻感受到久違了既肉骨茶香氣☕️肉骨茶仲可以追加,可以淨飲一碗,再配其他肉骨茶小食,真心正! 🥢椰香咖央多士店員貼心提示要趁熱食。一碟切四小件,多士拎上手仲夠軟身有熱感,烘得鬆化香脆,多士夾左滿滿既椰漿加斑蘭製成既綠色咖央,斑蘭加椰奶香氣,餘韻悠長~ 加多杯白咖啡真係絕配! 🥢豬手仔豬手粒用瓦煲仔裝住,配埋黑湯既馬拉肉骨茶,風味十足 ,藥材味道幾足,熱飲入口甘香,有別於新加坡偏重胡椒香白湯食法。一碗4大件,豬手皮層軟淋入味有膠質,一咬肉骨分離,吸哂湯!食法可以用碟仔落D甜豉油加辣椒調味食,我就鍾意原汁原味,啖湯先至係精華😋🥢馬拉咖喱雞撈麵咖喱無泰式既紅黃青咁多元化,但滋味度不減!濃郁咖喱醬,香氣渗透雞肉中,跟埋油麵食無得彈。魚仔、蒜粒同花生碎做配料、仲有薯仔加葱粒,夠哂香口。麵條先撈勻碗底
無得出國,喺香港都搵到馬拉味道
蘇媽分店越開越多,尖沙咀都有
對於我黎講真係方便

🥢椰香咖央多士
店員貼心提示要趁熱食。
一碟切四小件,多士拎上手仲夠軟身有熱感,烘得鬆化香脆,
加多杯白咖啡真係絕配!

🥢豬手仔
豬手粒用瓦煲仔裝住,

一碗4大件,豬手皮層軟淋入味有膠質,一咬肉骨分離,吸哂湯!

食法可以用碟仔落D甜豉油加辣椒調味食,
我就鍾意原汁原味,啖湯先至係精華😋

🥢馬拉咖喱雞撈麵
咖喱無泰式既紅黃青咁多元化,但滋味度不減!
濃郁咖喱醬,香氣渗透雞肉中,跟埋油麵食無得彈。

魚仔、蒜粒同花生碎做配料、仲有薯仔加葱粒,夠哂香口。
麵條先撈勻碗底香濃咖喱醬,金黃掛汁,咖喱微辛由脷底釋放出黎!

以為2件唔會好多,點知幾大件,仲可以剪開2件
外層係炸得好香脆既腐皮
入面香芋絲、雞蛋、肉碎、沙葛
陣陣五香味,口感味道層次豐富,推介!