放工黎到公司附近既新商廈食火鍋~門口有招財貓打卡牆,隻隻都中意勁可愛吖😻內裡裝修高雅,座位寬闊。特色湯底好多款,點了惹味酸菜魚鍋金湯酸菜魚鍋湯底,口味酸酸麻麻,兩種味覺調和到好平衡,勁開胃。主角既帶皮魚片份量好多,厚身鮮甜。配料方面鍋面浮滿好多椒粒、紅辣椒乾、大量酸菜,雲耳仔,形成強勁口感。🥢新鮮豬粉腸麻香湯配內臟係好夾,豬腸新鮮無異味,外層有光澤彈性,煮熟後腸壁吸索湯汁,香熱惹味,外脆內軟綿。🥢日本北海道花豚豬腩肉豬腩肉脂平均,色澤鮮紅,肉味濃厚,薄切入湯熟透唔會粗韌。🥢風花雪月手打丸拼盤打邊爐總有一兩款丸類,有個樣樣齊手打丸拼,每款兩粒,配上一個中式木框層架,包裝精緻又玩味。最愛係其中鲍魚丸、爆汁蝦芝士丸,瑤柱丸、黃金芝士墨魚丸等…同樣鮮味爽彈 ~ 🥢鮮淮山淮山片益胃解腻,灼一陣就食得,口感滑溜溜又清香,掛上酸麻湯味道更佳! 花雕雞件浸透酒香既醉雞,由雞翼尖到雞胸部位都入哂味,煮久都唔會流失香氣,肉厚嫩滑好鲜味,仲幾黃油。響鈴大卷有豆香,輕嚼開不單止鬆脆乾爽,層與層之間又薄又有空氣感。現炸手快趁熱食,可以配少少醋食,我又鍾意浸一下熱湯,掛上酸麻湯汁食又另一番享受。
放工黎到公司附近既新商廈食火鍋
門口有招財貓打卡牆,隻隻都中意勁可愛吖😻
內裡裝修高雅,座位寬闊。

特色湯底好多款,點了惹味酸菜魚鍋

🥢新鮮豬粉腸

🥢日本北海道花豚豬腩肉
豬腩肉脂平均,色澤鮮紅,肉味濃厚,薄切入湯熟透唔會粗韌。

🥢風花雪月手打丸拼盤
🥢鮮淮山
淮山片益胃解腻,灼一陣就食得,
口感滑溜溜又清香,掛上酸麻湯味道更佳!

花雕雞件

響鈴
大卷有豆香,輕嚼開不單止鬆脆乾爽,