2013-05-25
熱愛外國地道文化食品既朋友相信大部份都會聽過呢間餐廳!地址位於棉登徑附近,平時白天都算人煙稀少,唯獨是呢間野特別多人排隊 門內外既裝修令你有如置身外國街頭!週末既brunch時段更吸引不少本地與外國人幫襯!鍾情外國文化既我當然都唔執輸啦!排左15分鐘隊,終於可以坐下了!例牌叫左個Egg benedict 同 All Day Breakfast,點了果汁同latte ! 好快就上菜了! 輪賣相,Egg benedict 真系見口水都流埋!佢會附上少少沙律,沙律個醬酸酸甜甜,味道好清新好開胃!另外個Egg benedict 個醬真冇得頂,但我覺得偏甜。個水煮蛋勁流心。另外入面有的菠菜同prama ham,而最底就系個muffin 啦,個muffin好香脆。 你可以全部一起擺落口,或分開一層層食都得! 無論你點食,都系好食到出五到聲的!相比之下,個All Day Breakfast就差左小小啦!我點左bacon 同 harsh Bown。 食落同出面既餐廳差唔多,冇咩特別!個炒蛋普通,個多士勁硬 bacon 煎香過,條香腸麻麻。當然啦,呢的材料大部份都五洗點準備,就甘煎,煎完就上菜架啦!所
另外杯latte幾香,味道中上,幾香濃,幾滑!