Tony Wong除左蛋糕甜品出名,最近仲開設左「甜藝家」,係一間曲奇蝴蝶酥等等烘焙食品專賣店,喺尖沙咀K11同旺角MOKO都有分店。是日就去左旺角分店買返盒試下有幾好食~各式各樣的烘焙禮盒放滿店內,種類繁多,款款都好吸引呀。環境乾淨潔淨,感覺好舒適迷你蝴蝶酥蝴蝶酥係此店的招牌主打,有多種唔同size,唔同包裝嘅禮盒可供選擇,今次我就買咗呢個迷你蝴蝶酥。圓形膠樽球盛載着滿滿的蝴蝶酥,金黃又香脆,充滿牛油香,面上仲有少許砂糖粒,甜甜的好酥脆朱古力爆炸雪茄蛋捲禮盒包裝非常精美,送禮就最好不過!一撕開袋有濃濃的朱古力味撲鼻,蛋捲頗有厚度,兩邊內層有適量爆炸糖,入口營造出爆炸的感覺,非常特別。蛋捲嘅可可味同牛油味都好香濃,不得了

迷你蝴蝶酥

朱古力爆炸雪茄蛋捲
2019-10-25
$100 (其他)