2023-06-28 108 浏览
今日同朋友嚟咗依間有d玩味嘅餐廳。除咗擺設有啲怪奇會令你眼前一亮,餐牌上嘅菜式名更加係非常之搞笑。見佢咁啱有個特別menu白酒藍青口 配兩杯紅/白酒 ($198)咁啱晏晝想食chill d, 見佢有我最愛嘅青口又配埋酒,一定要點!一食之下好不得了,個青口比想像中好食得多,亦好食過之前專食青口嘅西餐廳。青口粒粒飽滿冇沙冇怪味,配埋個落咗大量洋蔥嘅白汁,食落鮮甜美味,一粒接住一粒食唔停口。個白酒亦都易入口。Pizza係餐廳嘅推介菜之一。我哋叫咗個 “好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥” ($145), 真係菜如其名。pizza 上佈滿厚厚嘅芝士,帶有少少咸蛋味,但即使係咁,pizza上嘅生菜同車厘茄都令個pizza冇咁膩。另外,pizza上嘅蟹鉗隻隻都肥美,足料!美利堅合眾國草飼肉眼扒 ($178)以肉眼扒嚟講價錢唔太貴,我地叫七成熟,入面都係煎到微紅,剛剛好。肉眼肉質都淋,而且牛味濃郁,上菜時又已經切好一片片,方便食。除咗主角,配菜一d都唔馬虎,搞笑地有一小碗烏冬,烏冬彈牙,配埋個醬汁可以解解肉眼嘅膩感。沙律都好refreshing 手工紫薯waffle ($90)平日喺出邊比較少機會食

見佢咁啱有個特別menu

白酒藍青口 配兩杯紅/白酒 ($198)

個白酒亦都易入口。

Pizza係餐廳嘅推介菜之一。

美利堅合眾國草飼肉眼扒 ($178)

沙律都好refreshing

手工紫薯waffle ($90)
平日喺出邊比較少機會食到紫薯waffle,佢個紫薯蓉好在唔係好甜,而且窩夫亦都食得出有少少紫薯味。紫薯蓉上仲灑咗少少花瓣添,好啱打卡。

林尾我哋再嗌多少少嘢飲作結。

豆腐咖啡 ($56)
飲到底有少少豆腐渣,感覺幾特別。

Tiramisu 咖啡 ($56)
奶蓋係Tiramisu,又唔會太膩太甜。